DIŞ CEPHE MANTOLAMA

Dis cephe Mantolama Nedir?

 Binalarda isi yalitimi için içten, distan ve sandviç duvar olmak üzere 3 farkli yöntem uygulanir. Isi köprülerinin olusumunu önlemek ve yalitimin sürekliligini saglamak için yapilan en iyi uygulama mantolama uygulamasidir. Dis cephe mantolama uygulamasi yapi fizigi açisindan en uygun olan isi yalitim sistemidir. 

Dis Cephe Mantolama mevsim sartlarina göre isi kayip ve kazançlarini engellemek için bina dis kabugunun isi yalitim malzemeleri ile kaplanmasidir. Teknik olarak ise isi köprüsü olusturmadan gerekli isi iletim katsayisina ulasmak için bina dis yüzeyine yapilan isi izolasyonudur.

Dis cephe mantolama çesitleri

dendiginde ilk akla gelen yöntem, mantolama yöntemidir. Bunun sebebi ise, uygulanmasinin az maliyetli olmasi ve hemen heryerde kullanildigi için en iyi bilinen yöntem olmasidir. Binanin hem içinden, hem disindan hem de her iki kisimdan uygulanabilecek sekilde 3 farkli yöntemle yapilabilir.
 

Dis cephe mantolama fiyatlari

 hakkinda bayilerimizden bilgi alabilirsiniz.

5627 Sayili Enerji Verimliligi Kanunu ve bu kanuna bagli olarak çikartilan Binalarda Enerji Performansi yönetmeligine göre yeni yapilacak binalarda 1 Ocak 2011 tarihinden tarihinden itibaren yalitim standartlarina uyulmasi gerekliligi sart kosulmustur. Ayrica bu tarihten önce yapilmis olan eski binalarda da 2 Mayis 2017 tarihine kadar Enerji Kimlik Belgesi alma zorunlulugu getirilmistir.